سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانش آموزان وبلاگ نویس استان کرمانشاه
 

منقول از وبلاگ پیشگامان هرسین:


حدیث سلسلة الذهب به معنای سخن زنجیره‌ای طلایی است و به حدیثی گفته می‌شود که تمام راویان آن از امامان معصوم (علیهم السلام) باشند. بدین صورت که امام معصوم مانند موسی بن جعفر (علیه السلام) روایتی را از پدر خود امام صادق (علیه السلام) نقل کند و او از پدرش تا این که به حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) یا پیامبر (صلی الله علیه وآله) برسد. گاهی به حدیث قدسی و نقل سخن خدا می‌رسد. چون در تمام نقل راویان امامان معصوم (علیهم السلام) قرار دارند، مانند این است که یک زنجیره طلایی را تشکیل می‌دهند، به همین خاطر حدیث سلسلة الذهب گفته می‌شود.

 

امام هشتم علی بن موسی الرضا(علیه السلام) هنگامی که در سفر به خراسان وارد شهرستان نیشابور شد، در بازار شهر دو عالم و پیشوای شهر به نام ابوذرعه و محمد بن اسلم طوسی (که حافظ احادیث نبوی بودند) به حضرت عرض کردند: بحق پدران پاکیزه و گذشتگان گرامی خود، صورت مبارک خویش را بر ما آشکار کن و حدیثی از پدران خود از جدت برای ما ذکر کن.
معروف است که بیست و چهار هزار نویسنده در انتظار شنیدن حدیث بودند که آن را ثبت کنند، حضرت فرمود: حدیث کرد مرا پدرم موسی بن جعفر و او از پدرش امام صادق...] همین طور سلسله سند را ادامه داد تا رساند به[ پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و او از جبرئیل که گفت: شنیدم از حضرت رب العزّه سبحانه که می‌فرماید:
"کَلِمَةُ لا اِلهَ اِلا الله حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمَنَ مِن عَذابی

کلمه لا اله الا الله حصار و دژ مستحکم من است، پس هر کس که آن را بگوید ،‌ داخل حصار من شده و کسی که داخل حصار من شود، ایمن از عذاب من خواهد بود".

سپس حضرت امام رضا علیه السلام فرمود:« آری، خداوند راست فرمود و جبرئیل و رسول خدا صلی الله علیه وآله و ائمه اطهار علیهم السلام همه راست گفته اند.»
در این هنگام کجاوه امام به راه افتاد. (چه بسا مامورین مأمون، کجاوه را حرکت دادند.)
ولی امام اشره کرد کجاوه را نگه دارند و ندا کرد:« بِشَرطِها وَ انَا مِن شُروطِها »
(اما در صورتی که به شرط‌های آن عمل شود، و من یکی از آن شرط‌ها هستم.)

توضیح: فرمایش امام به این معنی است که توحید در صورتی مقبول درگاه خداوند است که همراه با پذیرش ولایت اهل بیت علیهم السلام باشد.

 

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------

منابع:


1. طرائف المقال، سید علی بروجردی، ج2، ص 255.

2. منتهی الآمال، شیخ عباس قمی ، ج2، ص 503؛

3. مستدرک سفینة البحار، شیخ علی نمازی، ح2، ص 234؛

4. مستند الامام الرضا(علیه السلام) عزیز الله عطاردی، ج1، ص61

5. عیون اخبار الرضا، ج 2، ص 135

6. کشف الغمه، ج 3، ص 144- 145

7. بحارالانوار، ج 49، ص 126، ح 3

 


[ جمعه 94/1/14 ] [ 3:29 عصر ] [ admin ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 145
بازدید دیروز: 45
کل بازدیدها: 142047